Over de Klasse organisatie

KOM, Klasse Organisatie Marblehead.

Het belangrijkste doel van de vereniging is het promoten, doen organiseren en ontwikkelen van klassenwedstrijden in Nederland voor de Marblehead klasse.

Deze taak heeft zij bij oprichting d.d. 11 juli 2008 overgenomen van Nemozo, inmiddels opererend onder de naam RZN. Voor deze datum was Nemozo zowel DNM (Designated National Member of IRSA) als klasse organisatie voor de Marblehead klasse, maar met de oprichting van DIOMCA, de klasse organisatie voor de IOM klasse, ontstond de behoefte om ook voor de Marblehead klasse een eigen klasse organisatie op te richten.

Eén van de taken van KOM is het opstellen van de wedstrijdkalender.

Hierop staan ranking wedstrijden die meetellen voor het KOM-klassement, en clubwedstrijden die niet alleen voor de gezelligheid dienen, maar ook benut worden om van elkaar te leren, te oefenen en misschien eens wat nieuws uit te proberen m.b.t. bijvoorbeeld trim.

Deze clubwedstrijden zijn ook bij uitstek geschikt voor geïnteresseerden die eens mee willen doen om te zien of deze hobby / sport iets voor hem of haar is.

Zeilers die geregeld meedoen met wedstrijden op de KOM wedstrijdkalender dienen lid te worden van de KOM. Met dit lidmaatschap is men automatisch ook lid van het Watersportverbond, en heeft men een wedstrijdlicentie voor de M-klasse.

U kunt lid worden van KOM door aanmelding bij het secretariaat (vermeld aub uw volledige naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mail adres) en overmaking van € 37,= op ING nummer 755715683 t.n.v. E van Gogh e/o J van Santen te Zeist o.v.v. “contributie”. Lidmaatschap is inclusief aanmelding en lidmaatschap bij het Watersportverbond en inclusief wedstrijdlicentie voor radiozeilen.

Een wedstrijdboot met bijbehorende masten en zeilen dient door een door KOM erkende meter te worden gemeten om te controleren of ze voldoet aan de internationale klasse eisen. Daarbij wordt een meetbrief uitgereikt die men bij wedstrijden bij zich dient te hebben (zeker bij internationale kampioenschappen wordt hier naar gevraagd door de wedstrijdleiding). Elke boot heeft een uniek rompnummer en elke zeiler zeilt met zijn eigen unieke zeilnummer. De nummers worden uitgegeven door de meetsecretaris. Bij aanschaf van een andere boot kan men indien gewenst dus zijn eigen zeilnummer behouden.